≡ Menu
Siklus taunan

Kabeh ciptaan, kalebu kabeh level, terus-terusan obah ing siklus lan irama sing beda. Aspek dhasar alam iki bisa ditlusuri maneh menyang hukum hermetik irama lan getaran, sing terus-terusan mengaruhi kabeh lan ngiringi kita sajrone urip. Mulane, saben wong, manawa dheweke ngerti utawa ora, gerakane ing macem-macem siklus. Minangka conto, ana interaksi gedhe karo lintang lan transit (Obahe planet), sing nduwe pengaruh langsung marang kita lan, gumantung saka orientasi lan reseptivitas batin kita (Jinis energi), kanthi signifikan mengaruhi urip kita.

Kabeh tansah obah ing siklus

Kabeh tansah obah ing siklus

Contone, ora mung siklus menstruasi wanita sing disambungake karo siklus rembulan, nanging wong-wong dhewe langsung disambungake menyang rembulan lan kanthi mangkono ngalami impuls, swasana ati lan efek anyar, gumantung saka fase rembulan lan tandha zodiak. Kahanan iki pancen alami banget kanggo kamakmuran batin kita lan malah bisa dadi inspirasi yen kita urip kanthi langsung miturut siklus alam. Salah siji saka siklus gedhe lan penting banget, kontrol kang wis rampung ilang ing abad pungkasan lan ing pet wis rampung kleru ing dangu kepungkur kanggo ngrusak irama alam kita, nanging paling wigati kanggo kita, punika siklus taunan Kabeh alam dadi liwat iki Ana macem-macem fase saindhenging taun kang fauna lan flora njupuk wangun anyar lan negara. Ing separo pisanan saka siklus, alam pisanan kabeh blossoms, unfolds, expands, dadi entheng, anget, fruitful lan rampung diarahake menyang wutah utawa wiwitan anyar, turah mbrawah lan aktivasi. Ing separo kapindho taun, alam mundur maneh. Kabeh dadi luwih peteng, adhem, sepi, luwih kaku lan diarahake menyang njero. Iki minangka fase nalika alam bali menyang rahasia. Kahanan sing padha karo kita manungsa, paling ora nganti sawetara. Nalika ing musim semi lan musim panas kita ngrasakake kepinginan kanggo metu menyang jagad iki lan kita pengin nuduhake kahanan anyar kanthi semangat lan drive, ing musim gugur lan musim dingin kita fokus ing tenang lan pengin nyenengi negara meditatif, kadhangkala malah kanthi otomatis. Pungkasane, pendekatan kasebut minangka perkara sing paling alami sing bisa ditindakake, yaiku ing musim gugur lan musim dingin kita ngaso, ngisi energi urip liwat liyane lan ing musim semi / musim panas kita nyenengi ekspansi lan semangat optimisme (kita ngeculake lan nggunakake energi iki - sanajan mesthine kudu ujar manawa kita uga ngisi daya ing musim sing cerah. Dadi aku mikir sampeyan ngerti ngendi aku arep karo wacana iki).

The twisting saka siklus taunan

The twisting saka siklus taunanNanging, kahanan iki ora tansah diamati, malah ngelawan. Ing konteks iki, manungsa urip miturut siklus taunan sing dirancang kanthi lengkap nglawan jam internal kita. Iki mesthi ora nggumunake, jagad khayalan sing ngubengi kita dibangun kanthi cara supaya kabeh kahanan, mekanisme lan struktur dimaksudake kanggo nggawa kita metu saka bioritme alam kita, yaiku kabeh digawe khusus kanggo njaga semangat manungsa supaya ora seimbang. (ing tangan siji).ing penyakit), ing sisih liya, amarga ora ana hubungane karo sifat sejati kita. Yen kita urip kanthi harmonis karo irama alam lan selaras karo alam, lintang lan transit, mula iki bisa ningkatake pangembangan dhiri ilahi sing paling dhuwur. Nanging, siklus taunan diinterpretasikake bertentangan karo sifat asli kita. Rong aspek utama nggarisake kasunyatan iki. Titik sing paling penting yaiku taun sing bener ora diwiwiti ing tengah mangsa, nanging ing musim semi, nalika siklus surya diwiwiti maneh karo equinox musim semi tanggal 21 Maret lan srengenge metu saka tandha zodiak Pisces (karakter pungkasan - pungkasan) owah-owahan ing tandha zodiak Aries (karakter pisanan - wiwitan). Ing dina iki kabeh wis diarahake menyang wiwitan anyar, kaya equinox musim semi menehi alam impuls aktif sing ngidini kabeh bisa diarahake menyang wutah lan kamakmuran. Ora ana gunane yen dina iki dianggep minangka wiwitan astronomi taun. Nanging, ing siklus taunan kita, kita ngrayakake Taun Anyar ing mangsa mati lan iku pancen nglawan alam batin kita. Desember, Januari lan Februari ngadeg kanggo katentreman batin, mundur, istirahat, kawruh lan ora nggawa kualitas wiwitan anyar utawa wiwitan anyar. Transisi sing dirayakake wiwit tanggal 31 Desember nganti 01 Januari tegese stres murni lan ora seimbang kanggo energi lan bioritme kita dhewe. Kita ngrayakake transisi menyang anyar, nindakake implementasine proyek anyar lan umume diarahake menyang negara kasebut dening sistem lan masyarakat. Nanging wiwit saka sudut pandang sejatine energik kita ana ing jero mangsa, kita tumindak kanthi lengkap nglawan siklus alam lan mulane nglawan alam batin kita. Iku distorsi gaib ireng sing kita tundhuk maneh lan maneh taun sawise taun.

Patang festival srengenge lan rembulan

Siklus taunanAwal taun sing bener mesthi kedadeyan ing dina equinox musim semi ing Maret, nalika srengenge ganti saka tandha zodiak pungkasan, Pisces, menyang tandha zodiak pisanan, Aries, lan musim semi diwiwiti kanthi lengkap. Kursus luwih saka taun bener diiringi dening khusus papat rembulan lan papat srengenge festival. Papat festival iki kabeh makili titik energi penting ing taun sing bisa miwiti fase anyar ing siklus alam utawa menehi tandha klimaks saka fase. Festival srengenge miwiti lan ngaktifake fase anyar (Srengenge = energi lanang - aktivasi) lan festival rembulan nandhani sorotan saka fase sing cocog (Bulan = energi feminin - pasif). Kanthi festival srengenge pisanan Ostara (vernal equinox) taun anyar wis mlebu. Festival srengenge sabanjure diarani Litha (Solstis musim panas), tekan kita ing minggu katelu saka Juni lan rampung Ushers ing mangsa panas. Festival srengenge katelu diarani Mabon (Equinox musim gugur) lan nandhani transisi lengkap menyang musim gugur. Festival srengenge pungkasan diarani Yule (mangsa solstis), mula uga Yulefest (latar mburi bener Natal) lan ushers ing mangsa. Papat festival solar iki nuntun siklus taunan lan ndhikte energi lan aktivasi ing siklus alam. Ing kontras langsung karo iki, kaya sing wis kasebut, kita duwe papat festival rembulan taunan, sing ing pangertèn asli malah dumadi ing rembulan anyar utawa purnama.sing ora dileksanakake ing tanggalan 12 sasi). Diwiwiti karo Beltane, festival sing nggambarake klimaks musim semi lan saiki dirayakake kanthi transisi menyang Dina Mei, nanging asline ditindakake ing rembulan purnama kaping lima ing taun kasebut (rembulan purnama kaping lima saka wiwitan sistemik saiki). Iki diterusake ing pungkasan Juli dening festival rembulan Lammas, sing sejatine bertepatan karo rembulan purnama kaping wolu ing taun lan menehi tandha puncak musim panas. Puncak musim gugur yaiku ing pungkasan Oktober utawa saenipun ing rembulan anyar kaping sewelas taun karo Samhain (dikenal minangka Halloween) diwiwiti. Paling ora, nanging paling ora, Festival Bulan Imbolc, sing dirayakake ing awal Februari utawa ing rembulan purnama kaping 2 ing taun, minangka tandha puncak musim dingin. Ateges, papat festival srengenge lan rembulan iki makili titik-titik utawa tandha-tandha ing siklus taunan sing sejati lan kita kudu urip kanthi festival sing kuat lan asli iki.

Siklus taunan 13 sasi

Siklus taunan 13 sasiTwist utama liyane teka karo siklus 12 sasi. Atusan taun kepungkur, tanggalan sing kita kenal saiki digawe dening Paus Gregorius XIII. Dipuntepangaken ing pungkasan abad kaping 16 lan minangka standar siklus taunan sing ora bisa ditandingi wiwit saiki. Siklus 13 wulan sing luwih wicaksana lan alami ditolak amarga gereja nganggep angka 12 suci lan 13 ora suci. Amarga kita ngerti manawa kabeh wis bengkong kanggo ngontrol lan nyuda pikiran kolektif, kita uga ngerti manawa 13 minangka nomer sing ora beruntung lan tanggalan 12 wulan dikenalake amarga, kaya sing dakkandhakake, iku bioritme alam lan mulane sambungan ilahi kita. ngaco. Pungkasane, iki mesthi pendekatan nalika kahanan gedhe ditindakake kanggo manungsa. Iku ora tau bab marasake awakmu, ketuhanan, kamardikan utawa bener, nanging tansah bab enslavement lan subjugation saka eling gaib sing bisa dadi nyata ing manungsa. Ing pungkasan, iki minangka inti saka kabeh lan alasan utama kenapa jagad / sistem ora seimbang kaya saiki. Nanging, manungsa kudu urip miturut tanggalan 13 sasi, kaya para leluhur kita utawa, luwih tepat, budaya maju sadurunge. Maya, contone, urip miturut kalender taunan (tsolkin), sing suwene 260 dina. 13 sasi dibagi dadi 20 dina saben. Kalender Celtic uga adhedhasar taun 13 sasi. Ing taun Celtic 13 sasi iki, saben sasi dumadi saka persis 28 dina. Iki kanthi otomatis ngasilake akeh kaluwihan alam. Contone, dina minggu padha persis saben taun. Ing tanggalan iki, kabeh sasi wis kabentuk padha saka taun kanggo taun, ing tangan siji ing syarat-syarat dina minggu lan ing tangan liyane ing dawa. Iki bakal ngidini kita bisa jangkar ing siklus taunan luwih langsung lan luwih gampang. Inggih, sanajan kita manggon ing taun tanggalan sing kleru saiki, ing endi wiwitan Taun Anyar ditindakake ing tengah musim dingin utawa ing wektu sing tenang, kita dhewe kudu miwiti nyelarasake awake dhewe karo sing sejati lan alami. siklus taunan. Lan ing sawetara titik wektu bakal teka maneh nalika kesadaran kolektif gaib lan bebener-oriented bakal netepake siklus taunan alam, kalebu perayaan srengenge lan rembulan festival kasebut. Alam sejati mung bisa didhelikake sauntara, nanging ing sawetara titik bakal muncul maneh lan miwiti titik balik. Kanthi pikiran iki, tetep sehat, seneng lan urip kanthi harmoni. 🙂

Ninggalake Komentar